ایرانگردی
«از گریه، از تب، از هیجان»، تازه ترین اثر شعری «سید رضا محمدی»، شاعر پرآوازه افغانستانی عصر پنج شنبه در مرکز فرهنگی «شهر کتاب» در کابل رونمایی شد.
به گزارش آی فیلم 2، همزمان با چهلمین سالگرد «سید رضا محمدی»،مرکز فرهنگی «شهر کتاب» از این شاعر افغانستانی به خاطر دریافت جایزه ادبی «الوند» ایران تجلیل کرد.
«سید رضا محمدی»در سخنانی به ویژگی شاعران پرداخت و گفت: شاعری شاگردی رحمانیت است. بسیار ضروری است که شاعر خودش نشانهای از مهربانی و عطوفت باشد. در چنین شرایطی امید جامعه و همه به شاعران و فرهنگیان است. امیدوارم هیچگاه بین نویسندگان ما دوری اتفاق نیافتد.
محمدی افزود: تفاوت نظر بین نویسندگان وجود دارد، اما به این معنا نیست که باهم دشمن باشیم، چون در غیر این صورت، نگاه مردم از چهره قدسی که از شاعران و نویسندگان دارند، مخدوش میشود.
محمدی در ادامه صحبت خود به خوانش چند نمونه از شعرهایش پرداخت:
از گریه از تب از هیجان می شود شروع
از روزنامه های جهان می شود شروع
چون ناله در محاکمه ی روزنامه ها
در سرمقاله ی همه ی روزنامه ها
ای کاست قدیمی آوازهای شرق
ای سرزمین منقلب رازهای شرق
در روزنامه ها خبرت را دمیده اند
اصلن خبر نه خون سرت را دمیده اند
با روزنامه خون تو دیوانه می شود
دیوانه وار وارد هر خانه می شود
هر کس به خواندن خبرت آرمیده است
با چشم هاش خون سرت را مکیده است
دیده به دیده با تو زمان منفجر شده است
خون تو در رگان جهان منتشر شده است
هر گل سفیر اول عید مزار توست
هر سبزه زند معبد بی نوبهار توست
هر دل تب اش به نقشه ی تلخ تو می رسد
هر شعر کوچه ای که به بلخ تو می رسد
هر خال لب مرید غزالی به زابل است
هر خط چشم شعبه ای از حسن کابل است
از گریه از تب از هیجان می شوی شروع
از روزنامه های جهان می شوی شروع
در روزنامه ها من پسر تو نبوده ام
خون دل تو دردسر تو نبوده ام
پس روزنامه ذوق تدابیر من شده است
روی کفی کفش عرق گیر من شده است
در روزنامه آمده ای با تو نیستم
از روزنامه سر زده ای با تو نیستم
«یاسین نگاه» یکی از نویسندگان افغانستان از سید رضا محمدی به عنوان نقطه وصل حلقههای مختلف میان فرهنگیان یاد کرد و گفت: در روزگاری که همه پیشوایان جدایی هستند، به اینگونه اشخاص دعوتگر با انرژهای مثبت بسیار ضرورت داریم .
نگاه افزود: من تشکری می کنم از استاد محمدی که کلیت زندگی خود را از کابل تا تهران و لندن همه وقف ادبیات، فرهنگ، دوستی و راستی کرده است.
«مجیب مهرداد»، یکی دیگر از نویسندگان افغانستانی می گوید: استاد محمدی یک سرمایه فرهنگی است. اشعارش یک سرمایه برای ادبیات ما است و اشعار جاویدانش ارزش به یاد سپردن را دارد.
محمدی شاعر برجسته، توانا و پرآوازه افغانستان از سالهای دور به این طرف در وادی جادویی شعر قدم و قلم میزند و تا کنون آثار زیادی خلق کرده است.
وی یکی از چهرههای انقلابی غزل معاصر فارسی در افغانستان نیز است. «روح اندوهگین یک شاعر» تازهترین گزینه شعری سیدرضا محمدی، شاعر عاشقانههای افغانستان، از سوی انجمن علمی نقد ادبی ایران، به عنوان کتاب سال انتخاب شده و جایزه «الوند» را دریافت کرد.
الیاس ابدالی- کابل